Veriappelsiinirisotto

4 annosta

1 täysveriappelsiini

salottisipulia

rkl oliiviöljyä

dl Pirkka risottoriisiä

3 3/4 dl valkoviiniä

tai

laimeaa sitruunamehua

rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Knorr Fond “du Chef” kana- tai kasvisannosfondi

vettä

rkl voita

50 Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna

valkopippuria

(suolaa)

Valmistus

30 – 60 min

  1. Pese veriappelsiini hyvin. Kuivaa ja raasta hedelmän kuori talteen. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele appelsiininlohkot vielä pienemmiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää riisit ja jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  4. Lisää viini samalla sekoittaen. Anna viinin imeytyä riisiin. Lisää appelsiininkuoriraaste, timjami ja annosfondi sekä vettä parin desilitran erissä koko ajan samalla sekoittaen. Lisää seuraava erä nestettä vasta kun riisi on imenyt edellisen määrän.
  5. Hauduta risottoa 15-20 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
  6. Raasta parmesaanijuusto. Lisää lopuksi risottoon voi ja parmesaaniraaste. Kääntele joukkoon myös veriappelsiininpalat. Anna maustua hetken.
  7. Paista paprika-chilikatkaravut kuumalla pannulla öljyssä nopeasti.
  8. Tarjoa veriappelsiinirisotto paistettujen paprika-chilikatkarapujen kanssa.