Uunilihapullavuoka

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 3 valkosipulinkynttä
3 2 tl öljyä
4 3 rkl tomaattipyreetä
5 400 g tomaattimurskaa
6 2 dl ruokakermaa
7 2 tl oreganoa
8 0,5 tl suolaa
9 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Lihapullat
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl murennettua vaaleaa leipää
3 0,5 dl vettä
4 1 kananmuna
5 1 rkl sinappia
6 1 tl suolaa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 4 perunaa
2 basilikaa
3 minitomaatteja
4 turkkilaista jogurttia

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.

Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.