Tomatsoppa med grillad paprika och risoni

4 port

ca 30min

 

1 gul lök
180 g grillad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad oregano
3 dl liten pasta (t ex snäckor eller risoni)
1 kruka strimlad basilika
1 tsk strösocker
salt och peppar

Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor.

Fräs lök och paprika i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljong, oregano och pasta. Låt koka under lock tills pastan är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör då och då.

Rör ner basilikan i soppan. Smaka av med socker, salt och peppar.

Barnknepet: Mixa soppan slät innan du tillsätter pastan. För mer smak: Mixa gärna basilikan med vitlök och olivolja. Salta lätt och ringla örtoljan över soppan vid servering.