Teriyakilax med korianderris och asiatisk morotssallad

4 pers

700 g lax

Sås

1 dl soja
1 dl mirin
1 dl sake
1 tsk socker (eventuellt mer)

Korianderris

3 dl ris (tex. jasminris)
1/2 kruka koriander
citron
1 msk salt

Morotssallad

5 morötter
lite riven ingefära
granatäppelkärnor

Sätt ugnen på 150C. Förbered teriyakisåsen. Blanda alla ingredienser och låt koka med lock 10min. Lägg fisken i en ugnsform och dränk den i teriyakisås. Lämna lite till serveringen. Stek i ugnen 20-25 min eller tills laxens inre temperatur är 45C.

Koka riset enligt anvisningar med saften av en citron. Klipp i koriandern i det färdiga riset. Pressa ytterligare en halv citron i riset. Smaksätt med rivet citronskal om du vill.

Riv morot och ingefära och blanda med lime saft och granatäppelkärnor.