Rispappersrullar

rispapper

risvermicelli (risnudlar som läggs i varje rulle)

laxskiva+ avocado+rostade sesamfrön + koriander + krasse + mynta +

räkor + avocado + mango + mynta + krasse

pulled duck + strimlat äpple+ strimlad gurka + balsamicomarinerade champinjoner (5 skivade champinjoner + 1 msk balsamico) + cashewnötter +

ankbröstfile + ingefärsmarinerad svamp + strimlat äpple + ärtskott + salta jordnötter

tofuskiva (pensla med misopasta) + strimlad morot + strimlad vårlök + salta jordnötter

 

Dippsås

3/4 dl farinsocker

1,25 dl hett vatten

0,5 dl fisksås

3 msk risvinäger

1 msk citronsaft

saften från en lime

1 finhackad röd chili

(1 riven vitlöksklyfta)

Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

 

1. För att göra rullarna skall du hälla varmt vatten i en vid bunke och breda ut en blöt kökshandduk på bordet.

2. Fukta ett rispappersark åt gången och bred ut det på den våta handduken.

3. Lägg huvudingrediensen underst och tillbehören ovan på.

4. Vik först upp kanterna på pappersrundeln mot mitten och rulla sedan ihop till en tät rulle.

5. Du kan inte lägga rullarna ovanpå varandra, eftersom de klibbar ihop. Lägg lätt fuktat bakplåtspapper mellan rullarna om du inte serverar dem genast.