Montignacin suklaakakku

Valmistus 30min, lisäksi yksi 12h-yö jääkaapissa

310g (mieluiten)70% suklaata paloina
185g 70% suklaata kuorrutukseen
10 isoa munaa, erottele keltuaiset ja valkuaiset

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla niin, että paperi ulottuu muutaman sentin veran vuuan yli. (Minä vain rasvasin vuuan…toimi niinkin) Kuumenna uuni 250 asteiseksi.

2. Sulata suklaa.

3. Vatkaa valkuaisia kunnes muodostuvat harjanteet ovat kestäviä. Älä vatkaa liikaa.

4. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita keltuaiset varovasti suklaan joukkoon. Lisää muutama lusikallinen valkuaisvaahtoa sekoitaen vain sen verran että ainekset yhdistyvät. Kääntele loppu vaahto nopeasti ja varovasti suklaaseen – tuloksen pitäisi muistuttaa moussea. Varo sekoittamasta liikaa.

5. Kaada seos vuokaan ja paista sitä tasan 8 minuuttia. Anna kakun jäähtyä puoli tuntia ja pane se 12 tunniksi tai yöksi jääkaappiin.

6. Viimeistele kakku: kumoa kakku lautaselle. Sulata loppu suklaa (minä lisäisin tilkan kermaa tai voita jotta suklaa ei kovetu täysin) Kaada ohut kerros suklaata kakun päälle ja jäähdytä kakkua viisi minuuttia jääkaapissa. Kasta terävä veitsi kuumaan veteen ja leikkaa kakku viipaleiksi.

viikunan vinkki: ripottele päälle pähkinärouhetta ja tarjoa kermavaahdon kanssa.