Mjuka tacos med valnötsröra och guacamole (2 portioner)

Vitkål eller salladsblad (för att använda som ”bröd”)
Valfri sallad
Valnötsröra *
100 g valnötter
3/4 tsk koriander (eller en liten näve färsk)
2 msk tamari
1 1/2 tsk kummin
1/4 tsk chilipulver
1 pressad vitlöksklyfta
Guacamole
1 avokado
1/4 finhackad tomat
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad limeklyfta
En skvätt kallpressad olivolja
Chilipulver efter smak
1. Börja med att tillaga valnötsröran genom att mixa alla dess ingredienser i en
matberedare till önskad konsistens. Godast ifall den fortfarande är lite bitig men ändå
har mixats såpass länge att den hunnit få en krämig konsistens.
2. Tillaga guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel och blanda med övriga
ingredienser.
3. Lägg upp valnötsröran och guacamolen på vitkålsblad och toppa med valfritt grönt.
* Receptet på valnötsröra kommer från den fantastiska boken Pigg & glad med raw
food av Vibeke Amdisen.