Leilas morotskaka

3 ekologiska ägg
3 dl strösocker

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt

1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

Vispa alla ingredienser krämigt.
Bred frostingen över morotskakan.