Kyckling och svampgratäng

4 portioner

200C

25 min

 

500g kyckling bröstfile

1 msk flytande margarin / smör

1/2 tsk salt

svartpeppar

 

Till svampsåsen:

 

200g färsk svamp

2 msk smör

3 msk vetemjöl

3 dl vatten

2 dl grädde

1  1/2 tsk balsamvinäger

1 tsk timjan

1/2 tsk salt

 

Överst:

 

2 tomater

1/2 tsk timjan

1 1/2 dl riven ost

 

Skär varje kycklingfile i 4 vitar. Bryn dem och salta och peppra. Rada ut bitarna i en smord ugnsfast form.

 

Skär löken och svamparna fint. Fräs svampen lätt och lägg i löken. Rör om en stund, tillsätt vetemjölet . Häll över vattnet och grädden och låt småputtra. Krydda med balsamvinäger, timjan och salt. Häll svampsåsen i formen.

 

Skär tomaterna i skivor och bred dem över svampstuvningen. Strö timjan över tomaterna och täck med riven ost. Ställ formen i ugnen i 200 C varm ugn ca 25 min. Servera med ris och sallad.