Kunglig middag

Rådjur:
Salta & peppra
Bryn i 175 grader tills 56 grader
Låt vila i folie i 20 min
Skiva tunnt

Light Potatisgratäng – ala Roger:
Smöra glasformen
Varva skivad mjölig potatis, purjo och gul lök. Lägg riven parmesan, salt & peppar samt pressad vitlök (2klyftor) mellan varven. Börja och avsluta med potatis
Häll i grädde tills 3/4 av formen full
Ta ut efter ca 90 min och gratinera med Wästerbotten ost (inga barn-mängder) tills gyllenbrun

Såsen:
Hacka och stek 1/2 rödlök
Lägg i stekspadet + 2dl rödvin koko ihop
Lägg till 1/2 l grädde
Lägg till Spadet från folien son köttet vilat i
Lägg till 1 tsk viltfond + lite soja
Lägg till 1 msk gelé
Låt koka ihop i ca 15 min / tills inte smakar grädde – ju längre desto bättre

Skit-gottFace with stuck-out tongue and winking eye