Hunajaiset karitsan ribsit

karitsan kylkeä

Keitinliemi

vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulia
3 laakerinlehteä
2 oksaa rosmariinia
suolaa
kokonaisia mustapippureita

Laita lihat, mausteet ja kasvikset kattilaan. Kaada vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 3h. Kuori vaahto välillä pois. Anna ribsien jäähtyä omassa liemessään.

Hunajainen grillauskastike
1/2 dl hunajaa
1/2 dl balsamicoa
1/2 dl HP -kastiketta
3 rkl soijaa
1 oksa rosmariinia hienonnettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
pieni ripaus chilihiutaleita potkua antamaan

Sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään.

Kuivaa kylkiä hieman ja sivele grillauskastikkeella. Grillaa pinta rapeaksi ja valele välillä kastikkeella. Nauti!

Grillatut sitruunaperunat

Tähän  ohjeeseen ei oikein ole tarkkoja määriä koska tämä syntyi hetken mielijohteesta, mutta näillä aineksilla tuskin voi kovin helposti metsään mennä.

Melkein kypsiksi keitettyjä uusia perunoita
sulatettua voita
öljyä
sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippusria

Sekoita voi, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Kaada perunoiden joukkoon ja sekoita. Grillaa perunoihin rapea pinta ja valele kastikkeella halutessasi.