Höstig svampsoppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl rå blandsvamp
2 dl vitt vin
1 msk skånsk senap
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
3 dl vatten
2 msk klippt, färsk bladpersilja
salt, peppar, timjan

1. Ha ner svampen i en kastrull och stek den i smör till vätskan i svampen reducerats. Ha ner hackad lök och vitlök som får mjukna i lite extra smör, salt och peppar. Slå på vitt vin som får puttra ihop med svampen under cirka 3-5 minuter.

2. Ha ner senap, tomatpuré, grädde, vatten och persilja. Låt det sjuda ihop under lock i cirka 5 minuter. Kör soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt, peppar och torkad timjan. Späd med mer vatten om en mer tunnflytande soppa önskas. Låt puttra på svag värme och smaka av med kryddor.

svampsoppa_IMG_8620-300x186