Frozen nutella cake (12 bitar)

Botten

100 gram rostade hasselnötter
1,5 dl kokosflingor
10 färska dadlar
2 msk kakao
3 msk kokosolja

Fyllning

1 dl hasselnötssmör
0,5 dl kokosolja
0,5 dl agave
3 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl turkisk yoghurt
En nypa salt

Topping

Jordgubbar eller valfria bär/frukt
Ev kokosmjöl och mynta till dekoration

1. Klä en springform med plastfolie, det blir då lättare att ta ut kakan ur formen när den
väl ska serveras. Alternativt olja formen med kokosolja.
2. Mixa samtliga ingredienser till botten. Det ska bli en grynig massa, den ska inte vara
helt slät utan ha en del bitar kvar. Hasselnötter finns att köpa färdigrostade, annars kan
man rosta själv genom att lägga hasselnötter på en plåt och skjutsa in i ugnen tills
skalet börjar tappa sitt fäste för att sedan plocka ut och borsta/gnugga bort det lösa
skalet.
3. Tryck ut botten i formen.
4. Gör fyllningen genom att röra ihop samtliga ingredienser. Antingen för hand med en
gaffel/sked eller i en matberedare.
5. Häll på fyllningen över botten.
6. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
7. Ta fram cirka 15 minuter innan servering.
8. Dekorera gärna med pudrat kokosmjöl och mynta. Ät tillsammans med jordgubbar
eller andra bär.