Coleslaw

1 keskikokoinen (noin 800 g) valkokaali
2 porkkanaa

Kastike
1 ½ dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa

 

1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Halkaise säilötyt sitruunat,  kaavi mahdolliset siemenet pois ja viipaloi  ohuiksi.

2. Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola.

3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin.

4. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.