“Char Siew” Asiatiskt grillat kött

900 g rybsgris eller grisinrefile´
2 dl hoisinsås
1 1/2 dl honung
5 msk soya
2 msk äppeljuice
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk kanel

koriander
röd chili
rostad lök

Skär köttet mitt ity på längdriktningen (inte om det är inrefile´

Blanda alla ingredienser till marinaden. Läg köttet och marinaden i en påse, låt dra i 4 h- 2dagar i kylskåpet.

Stek köttet på galler i ugnen 200C i ca 45 min. Låt marinade koka ihop (ca 10min) på svag värme.

Skär köttet i tunna skivor och glasera med den reducerade såsen. Strö över färsk korinder, chili och rostad lök.

Servera med stekt kinakål.

1 kinakål
1 bit ingefära
2 msk olja
2 msk soja
1 msk socker
4 msk vatten
1 röd chili

Skär kinakålen i strimlor. Hetta upp olja och stek. Tillsätt alla kryddor och slutligen vatten och chili. Färdigt i ett nafs. För 2 pers.