Blomkålscouscous med rostade rödbetor, mandelpanerad getost, avokado och senapsdressing

Blomkålscouscous, om du inte har testat det så gör det! Super enkelt, du behöver inte en matberedare, utan riv den till gryn på ett rivjärn. Det som kan vara värt att tänka på är att när det är kallt ute behöver våra kroppar varm mat. Så gör varma sallader i stället för kalla. Här, fräs blomkålen i olivolja och smaksätt med kryddor. På sommaren äter man den sen rå!

2–3 pers
ca 500 g blomkål
1 vitlöksklyfta
smör och olja att steka i
1 tsk gurmeja
1/2 tsk currypulver
salt och peppar
ca 4 rödbetor
100 g getost
mandelmjöl/pulver
1 avokado
valfria nötter, rostade

Senapsdressing:
1 dl olivolja
2 msk söt senap
2 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Skala och skiva rödbetorna tunt. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.
Riv blomkålen grov på ett rivjärn eller kör den i en matberedare. Fräs den i smör och olja tillsammans med krossad vitlök och kryddorna i ca 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär getosten i skivor och vänd den i mandelmjöl, stek i olja så de den får färg på båda sidorna.
Blanda i hop dressingen. Servera den gula blomkålscouscousen med rostade rödbetor, panerad getost, tärnad avokado, senapsdressing och valfria nötter.

blomkål