Blåbärspaj – glutenfri LCHF

Ingredienser
Pajbotten:
150 g smält smör (75g räcker?!)
1 ägg
1 dl sötrix/Sukrin
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosflingor
1 tsk bakpulver (1/2 tsk)

Fyllning:
3 dl gräddfil
½ dl sötrix/sukrin
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
5 dl blåbär

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och använd av detta till att smöra en pajform.

Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Häll smeten i pajformen och förgrädda i ca 5 minuter (under tiden fyllningen görs) tills ovansidan av bottnen känns torr.

Rör ihop gräddfilen, sötningen, vanilj och ägget till en slät massa. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 20 minuter.

Ta sedan ut pajen och låt den svalna så att fyllningen stelnar något.