Blåbärsglass

4-6 pers

ca 4 h 15 min utan glassmaskin

 

300 g blåbär frysta eller färska

3 dl vispgrädde

3 st ägg

1 tsk vaniljsocker

5 msk florsocker

 

Om du använder frysta blåbär, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann.

Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret.

Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå.

Vispa ner grädden. Rör ner grädden i blåbärssmeten.

(Tips: Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten)

 

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar. Ställ gärna in burken i frysen som glassen skall förvaras i så den är kall så smälter inte glassen så mycket.

Om du inte har glassmaskin så häller man smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efetr ca 2 h för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 h (eller längre).