Ångkokt abborre med morotspuré och ärtpesto

4 pers

190C ca 15 min

 

500 g abborrfiléer

1 citron

500 gr morötter

250 gr ärter

80 gr parmesan

1 dl cashewnötter

ó dl fiskbuljong (en skvätt vitvin istället passar också bra)

smör, olja

 

Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i saltat vatten i 15–20 min tills de är

riktigt mjuka. Häll bort vattnet, mixa morötter med en klick smör till en slät puré

med stavmixer.

 

Smöra en plåt. Byxa abborrfiléerna och salta dem lätt, lägg dem på plåten.

Tvätta citronen under hett vatten och riv endast den gula delen av skalet över

filéerna. Häll fiskbuljongen på plåten och täck noggrant med aluminiumfolie så att

folien sluter plåten alldeles tät. Sätt in fisken i mitten av ugnen 10 minuter.

 

Koka upp lite vatten i en kastrull och tillsätt ärterna. Koka dem en minut, häll bort

vattnet och lägg dem direkt i en hög smal skål. Mixa de varma ärterna med nötter,

den rivna parmesanen och en skvätt olja med stavmixer. Smaka av med peppar.

 

Servera fisken med morotspurén och ärtpeston.