Marokkolainen jauhelihakeitto

4 annosta
400karitsan jauhelihaa

1(100 g) sipuli

valkosipulinkynttä

(200 g)porkkanaa

lehtisellerin vartta

rkl oliiviöljyä

tl juustokuminaa

tl jauhettua korianteria

1/2 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl kanelia

1tlk (500 g)Pirkka tomaattimurskaa

dl vettä

rkl Knorr Beef -lihafondia

1pkt(380 g/230 g)Pirkka punaisia linssejä

2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 – 60 min

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Viipaloi sellerin varret.
  3. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja ruskista jauheliha siinä kauttaaltaan. Siirrä pannu sivuun.
  4. Kuumenna loppu öljy padassa. Kuullota siinä kasviksia hetki. Lisää mausteet, tomaattimurska, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää jauheliha ja valutetut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä hetken aikaa.
  6. Viimeistele persiljalla ja tarjoa rapean leivän kanssa.