Tomaattinen kaalilaatikko

AINEKSET 5 annosta

n. 1 kg keräkaalia
1 dl puuroriisiä
n. 2 dl vettä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
2 sipulia
1 rs (250 g) naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 1/2 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1 rkl meiramia
2-3 rkl siirappia
Pinnalle
3-4 tomaattia
1 tl basilikaa
Koristeluun tuoretta basilikaa

VALMISTUS (yli 60 min)

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipulit. Pane riisisuurimot kiehumaan suurehkoon paksupohjaiseen kattilaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
2. Sekoita riisin joukkoon jauheliha pieninä nokareina ja hienonnetut sipulit. Lisää hetken kuluttua suikaloitu kaali ja tomaattimurska. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla ja siirapilla.
3. Hauduta hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää ja neste on imeytynyt riisiin eli 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattiviipaleille basilikaa. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

kållåda