Ruisleipälasagne

Ruisleipä paloja
Jauhelihakastike
400 g
naudan jauhelihaa (10% rasvaa)
2 rkl
juoksevaa margariinia
1/2 ps (à 200 g)
Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1 ps (250 g)
kasvissuikaleita (pakaste)
1 tlk (390 g)
Pirkka chilitomaattimurskaa
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
2 tl
Provencen mix -yrttisekoitusta
Juustokastike
1 tlk (300 g)
Pirkka juustodippiä
3 dl
kevytmaitoa
Pinnalle
2 dl (100 g)
emmental-mozzarellaraastetta

1. Voitele lasagnevuoka. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kasvissuikaleet. Jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsyneet. Lisää chilitomaattimurska, vesi, suola, mustapippuri ja yrtit. Anna kastikkeen kiehua kannen alla noin 5 minuuttia.

2. Mittaa maito ja juustodippi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Levitä vuokaan kolmannes jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta.

3. Aseta neljä leipäpalaa tiiviisti kastikkeiden päälle. Levitä leipien päälle puolet kastikkeista. Aseta loput leipäpalat kastikkeiden päälle ja peitä ne hyvin lopuilla kastikkeilla. Levitä päälle juustoraaste.

4. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.