Suklaakakku

Pohja:

3 kukkuraista ruokalusikallista kaakaojauhetta

4 rkl kiehuvaa vettä

3½ dl sokeria

200 g margariinia (voita oli ohjeessa)

3 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

1 kourallinen mantelirouhetta (ohjeessa oli lastuja)

 

Täyte:

Marjoja, hilloa…

 

Suklaa kuorrute:

50 g margariia

60 g tummaa suklaata

50 g tomusokeria

1½ rkl maitoa
Laita uuni lämpeämään 175*C asteeseen. Aseta kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi.
Sekoita kaakojauhe ja kuuma vesi keskenään. Vaahdota margariini ja sokeri keskenään. Vaahdon joukkoon sekoita kaakaojauhe-vesisoes, munat sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita hyvin ja lopuksi mantelit. Lusikoi taikina vuokaan. Paista pohjaa 20-30min. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuuasta. Poista leivinpaperi. Halkaise jäähtynyt pohja.

 

Valmista suklaakuorrute. Laita ainekset kulhoon. Sulata vesihauteessa varovaisesti sekoittaen. Jäähdytä. Laita täyte pohjan päälle ja toinen osa pohjasta päälle. Kaada suklaa päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.